Det var en gång för länge sedan.......
😲

Jag tror det var en torsdag den 2 september 1953 som livet tog sin början på Linnegatan 132 i Malmö!.........
strax innan 4 års ålder hade vi flyttat till en liten nybyggd villa på före detta mark som använts för trädgårdsodling och där lärde jag mig cykla på den lilla röda "2-hjulingen" i trädgården.
5 3/4 år gammal presenterade jag mig för "Fabror Nilsson " på landet som senare i livet berättade för mig att jag minsann tydligt sagt ifrån att jag inte skulle fylla sex år  - utan var precis "5 3/4 :s år gammal" och skulle börja skolan i Hörbergs Privata skola den 1 september.

Jag växte upp och hade två äldre bröder -  de var 9 och 12 år äldre  - så jag var mest själv med mamma Anna-Lisa och pappa Bror - egentligen Bror Fredrik- men det sades bara ibland när han var den "Förarglige Fredrik" och det var ganska sällan - mest var det "Direktören".

Fäktning och Jazzbalett fyllde min fritid när jag inte hade Klubb 9:o i källaren på Sövdeborgsgatan 9B
Direktören fick Hjärnblödning när jag var 13 år och det tog en hel del kraft att hjälpa till i hemmet. Direktören var född 1892 och yngst i en syskonskara av 5: Enok, Carl, Ernst, Anna-Josefina och så Bror som var min pappa.
Mamma Ebba Anna (E)lisabeth kallades för "Anna-Lisa" utom när passmyndigheten på 70 talet bad att hon skulle skriva sitt namn som det stod upptaget i folkbokförningen -- hon var ett antal år yngre, närmare bestämt 24 år yngre, än pappa. Jag tror detta har präglat mitt liv och leverne. På gott och på ont.
Jag lärde mig snabbt att bli medlare både mellan generationer och mellan parter. Balans var ett viktigt ord för mig - detta till priset av att som tonåring inte ha lärt mig att kräva något- utan bara var ödmjuk och bestämd.

Snart nog tog jag studenten: 1971- året då jag skulle fylla 18 till hösten; - men innan dess hann jag skriva in mig vid Lunds universitet och lagom till födelsedagen skaffa mig en liten studentbostad på Malmö nation.

Åren gick fort.
Anna Rita - det är jag - Bror Bertil (1941-2008) och längst till höger Bo Lennart (1944)
Att ta examen eller studenten var en stor händelse. På min dag regnade det - men jag fick åka öppen bil - en svart MGB som storebror Bertil körde. Affisch var gjord med en fäktmask och en röd ros...jag sparade den länge... Denna bild speglar samma händelse fast många, många år senare. Känslan är densamma. Bilden är tagen vid yngsta flickans studentfest 2009, dvs 38 år senare i livet. Musiken binder tidevarven ihopa:- Sjung om studentens lyckliga dar....!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.12 | 21:46

En vecka kvar till julafton- Tjohoo

...
01.08 | 02:39

Kul med fargstarka nya bilder! Nu ses vi snart.
Kram,
Anna-Frida

...
16.07 | 23:23

Kul kväll med trevligt folk //Rita på plats och kollade så att basen var ok

...
01.10 | 00:28

Hej Anna-Frida - Ohhh va roligt att få en "feed-back" - det gör sig ju inte själv - dvs - jobbet med nya bilder o uppdatering - Kram Mmmm

...
Du gillar den här sidan